maanantai 19. maaliskuuta 2012

Ruisleipää.

Eilen laitoin hapanlepätaikinan tulemaan,
sillä juhlissa olivat tykänneet minun leivästä ja nyt se on loppu.

Tänään sitten alustin sen.
Saapi nousta ennenkuin laitan sen vuokaan.

Nyt olen pyörittänyt ne pitkuleiksi.
Nyt nousemaan.

Ja tässä ne on nousseet, että ei muuta kuin uuniin. 225c

Nyt on valmiita.
 Leivon formuleiviksi, sillä niistä on helpompi tehdä neliskanttisia voileipiä. Viikonloppuna juhlille  viemistäni leivistä  oli emännät laittaneet muna-silli voileipiä ja hyvin olivat maistuneet.
riitanpuutarha blogissa täällä. on neuvottu  paremmin leivän teko.
§§§
Nyt lähden Sulostani auttamaan, myrskyn rikkoman kasvihuoneen purkamista ja sitten rakennetaan uusiksi.
Tuulee aika kovasti että saa nähdä miten onnistuu.
Muuten on oikein aurinkoinen ja lämmin ilma.
Laitan kuvia siitä sitten  kun on valmis.

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

15 kommenttia:

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Oikeinko juuren omista?

Muistan miten isän äiti aina teki paistoi hapanleipiä...:)

mummeli kirjoitti...

Ihanata ruisleipää, varmasti maistuu!

Sirpa kirjoitti...

Tunnen vasta paistuneen ruislimpun tuoksun...

Iloista alkanutta viikkoa!

ritva kirjoitti...

Hyvän näköisiä leipiä varmasti maistuivat,samoi sinne teille hyvää alkanutta viikkoa:)

Irma kirjoitti...

Kyllähän Sylvin leivät hyvälle aina maistuu Teillä nyt tuulee mutta meillä koko päivän on satanut lunta

Anonyymi kirjoitti...

Sinä se jaksat leipoa muillekin! Varmaan ovat Sylvin leivät suosittuja!

JaanaElina kirjoitti...

Tuore vastaleivottu ruisleipä on hyvää.Nami,tänne asti tuli ihana tuoksu.

kaisu marjatta kirjoitti...

tykkään kans ruisleivästä aina. herkulta näyttivät. Minullakin on ollut lapsien synttäreitä ja ens viikonlopulla tyttäre synttärit. Näin vuodet vierivät ja ruisleipä pitää kasassa ja Jumalan rakkaus

Minttuli kirjoitti...

Kunnon kotitekoista ruisleipää ei voita mikään. Komeat ja onnistuneet leivät. Voi, kyllä minäkin aikoinani monet taikinat alustin käsin, vieläpä oman pellon rukiista nuorena..Ne ajat ovat takanapäin, konevoimalla kyllä onnistaa melkein yhtä hyvin.
Hyvää kevätviikkoa!

sylvi kirjoitti...

Irmastina, joo mulla on ollut tämä juuri muutaman vuoden.

Mummeli, kyllä pidämme ruisleivästä.


Sirpa, leivän tuoksu anta ruokahalua.
Kiitos samoim sinulle!


Ritva, kiitos, tänään onkin ollut kaunis ilma.


Irma, kiitos paljon!
Oi ei enään lunta. Eiköhän se jo riitä. Huomenna on kevätpäivän tasaus.

riitanpuutarha, kiitos!
Sinä teet taikinan käsillä, mutta minä olen laiska ja teen koneella. Minulla ei myöskään ole sellaista leivinuunia. Oi kun olisikin.
Hyvältä näytti sinun leivät.

Jaanaelina, niinpä, tule maistiaisille!


Aikatherine, Näinhän se on rukihinen leipä ja pyhäaikana saimme nauttia Jumalan sanasta. Nyt taas jaksaa,


Minttuli, koneella minä leivät alustan olen senverran laiska. Olen aina leiponut levät kotona. Yhteenaikaan leivoin (maalaisleipää) bondbröd,ruissihtistä mutta nykyään , hapanleipää.
Kiitos samoin sinne teille, keväisiä päiviä!
Huomennahan onkin kevätpäivän tasaus

Sussi kirjoitti...

Näyttääpä herkulliselle!

sylvi kirjoitti...

Sussi, kiitos!

AAMU kirjoitti...

Melkein tuntee tuoreen leivän tuoksun!

Tarina kirjoitti...

Tuon leivän päälle sipaisu voita ja makunautinto on täydellinen.
Voi olen kateellinen, kun teidän kevät on jo niiiiiin pitkällä!
Pajunkissan pehmoisia päiviä!

sylvi kirjoitti...

AAMU, kiva kun sinne asti tuoksuu... ♥


Tarina. niin on ihan samaa mieltä olen.
Kiitos samoin sinne teille! ♥